Kedves Bencés Öregdiákok, Kedves Családtagok, Kedves Mindnyájan, akik kötődnek a győri bencés közösséghez! Kedves Győriek!

1977-ben a Hungária, 1978-ban pedig a Sprint és a Continental együttesek fellépésével zárult le a győri bencés diákbálok sora, amely a győri középiskolák farsangi mulatságai közül a legrangosabb és a leglátogatottabb volt. 2013-ban Molnár Zsoltnak, a Bencés Diákok Győri Egyesülete akkori elnökének és Tóth Konstantin atyának, a Gimnázium igazgatójának kezdeményezésére újjászületett a hagyomány. A Győri Bencés Bálok szervezője a Bencés Neveléséért Alapítvány, amely a (támogatói) jegyek árának egy részével, illetve a tombolából befolyt összeggel, valamint a szponzorok nagylelkű adományaival a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium oktató-nevelő munkáját támogatja. A házigazdák és a szervezésben segédkező diákok és öregdiákok szándéka, hogy a Győri Bencés Bál Szeretett Városunk meghatározó kulturális eseménye, értékes találkozási alkalma legyen.
A 2018. február 3-án 18 órakor megnyíló VI. Győri Bencés Bálra 2017. október 25-től, Szent Mór püspök ünnepétől lehet jelentkezni ezen a felületen.